Porru-oasupp

Nii vähestest koostisosadest ei ole alati võimalik head suppi saada, aga porru ja ubade kooslus toimib suurepäraselt!

Idee siit.

kuuele (44 kcal/100 g)

2019-05-30 18.01.54.jpg

  • 785 g porrut (3 hästi suurt; ma kasutasin ära ka osa rohelistest lehtedest)
  • 1 spl oliiviõli
  • 3 purki valgeid ube (ube 725 g)
  • 1,6 l puljongit
  • soola, pipart

Eemalda porrudelt rohelised lehed, neid ei lähe supi juures rohkem tarvis. Lõika valge ja heleroheline osa ratasteks. Kuumuta portis oliiviõli. Lisa porrurattad ja prae madalal kuumusel segades, kuni porru saab veidi värvi, u 5 minutit. Lisa puljong ja nõrutatud ning loputatud oad. Keeda 15 min kuni 20 minutit. Püreesta. Suppi ei ole tarvis päris ühtlaseks kreemiks suristada, aga võib. Kui tarvis, lisa soola-pipart.

Parim kohe tulikuumalt! Serveerisin lehtkapsakrõpsudega.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s