Rabarbri-vaarika vahukook

Kuna see kook oli tööl tõeline hitt, siis läheb see retsept üles, kuigi blogi on poolametlikult suletud. Panin koogi peale kokku 50 g suhkrut vähem kui algretseptis, nii et see tuli mõnusalt hapukas. Ja nii-nii ilus!

Idee siit.

256 kcal/100 g

2019-06-06 06.14.34.jpg

Mandlipõhi:

  • 75 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut (panin 75 g)
  • 2 muna
  • 50 g hakitud mandleid
  • 125 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola

Vahusta toasoe või pruuni suhkruga õhuliseks heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahusta hoolega. Sega hulka ka mandlid. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool ning lisa tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit. Jahuta täielikult.

Kui kook on jahtunud, võta see vormist, pane vormi äärtesse tordikile ning seejärel pane kook tagasi vormi.

Vaarikavaht:

  • 3 želatiinilehte
  • 250 g (külmutatud) vaarikaid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 laimi mahl ja koor (20 ml, 5 g)
  • 3 spl suhkrut
  • 250 ml vahukoort

Leota želatiinilehti külmas vees. Samal ajal kuumuta vaarikad, vanillisuhkur, laimimahl ja -koor ning suhkur keemiseni. Keeda u 10 minutit. Võta kastrul tulelt, lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed kuuma vedelikku ja sega, kuni need on lahustunud. Saumikserda segu läbi ja lase külmikus veidi jahtuda.

Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ning sega ettevaatlikult vaarikaseguga. Vala vaarikavaht mandlipõhjale ning lase koogil külmikus vähemalt 3 tundi tahkuda.

Rabarbrivaht:

  • 6 želatiinilehte
  • 500 g väikseks tükeldatud rabarbrit
  • 50 ml vett
  • 200 g pruuni suhkrut (panin 175 g)
  • 2 pastöriseeritud munavalget
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 250 ml vahukoort

Leota želatiinilehti külmas vees. Samal ajal kuumuta rabarber, vesi ja suhkur keemiseni. Keeda 10 minutit. Võta kastrul tulelt, lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed kuuma vedelikku ja sega, kuni need on lahustunud. Saumikserda segu läbi ja lase külmikus jahtuda.

Vahusta munavalged tuhksuhkruga tugevaks vahuks ning sega jahutatud rabarbriseguga.

Seejärel vahusta vahukoor pehmeks vahuks ning sega ettevaatlikult rabarbriseguga. Vala ettevaatlikult vaarikavahule ning lase koogil külmikus vähemalt 4 tundi tahkuda.

Eemalda ettevaatlikult tordikile ning kaunista kook meelepäraselt.

2019-06-06 06.10.54.jpg2019-06-06 06.11.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rabarbri-vaarika vahukook

  1. merxake says:

    Miks blogi poolametlikult suletud? :/ Kas suveks puhkus siit või päris lõplikult/pikemaajaliselt?

    Like

    • Gerli says:

      Ei jõua kuidagi oma asjadega järje peale enam. Isegi kui olen juba kuid üritanud postitada ainult enda lemmikretsepte (ehk mitte enam päris kõike, mida järele proovin), siis ikka ei jõua. Liiga palju häid retsepte satub teele… nii et praegu mul kõik juuni retseptid privaatsete postitustena endale lugemiseks. See avaldamiskõlbulikuks lihvimine võtab nii kuradi kaua aega! Kuigi tahaks küll, sest aeg-ajalt kuulen, et mõni inimene isegi eksib siia blogisse ja leiab siis asju, mida proovida :P

      Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s