Maapähklivõijäätis tumeda šokolaadiga

Olen maapähklivõijäätist juba varem edukalt teinud, kuid siinne retsept on veel lihtsam ja ei sisalda toorest muna. Ja oh jummel, kui hea see sai. Kuna mul jäätisevorme pole, tegin jäätise otse karpi ja seega seda katma ei hakanud.

Idee siit.

417 kcal/100 g

2019-06-16 18.08.17.jpg

Maapähklivõijäätis:

  • 100 g kondenspiima
  • 80 g maapähklivõid
  • 175 ml vahukoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 50 g sulatatud tumedat šokolaadi (panin pooleks piimašokolaadiga)

Sega kondenspiim maapähklivõiga ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks ja sega maapählivõi-kondenspiima seguga. Sulata tume šokolaad vesivannil. Vala jäätis vormidesse või karpi, nirista peale sulašokolaad ja sega see veidi jäätise sisse. Pane jäätis sügavkülma üle öö tahkuma.

Šokolaadikate (kui teed vormidesse):

  • 250 g karamelliseeritud valget šokolaadi
  • 1 spl kookosõli
  • 50 g hakitud maapähkleid

Kui kasutasid jäätisevorm, võid jäätised šokolaadiga katta. Selleks sulata šokolaad ja kookosõli vesivannil. Sega sisse hakitud pähklid. Vala šokolaad kõrgesse kitsasse klaasi.

Nüüd teguste kiirelt. Võta jäätised külmikust ja aseta küpsetuspaberiga kaetud külmale lõikelauale. Kasta ükshaaval šokolaadi sisse. Lase üleliigsel šokolaadil tagasi klaasi voolata ning pane jäätised küpsetuspaberile. Kui kõik jäätised on kaetud, pane need koos küpsetuspaberiga sügavkülma. Hoia neid seal kuni serveerimiseni.

2019-06-16 18.10.19.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s