Pähkline murelikook Nutellaga

Tegin sügavkülmutatud kirsside asemel värskete murelitega, nii et jätsin tärklise välja. Algul tundus koogi täidis mulle väga munane, mehele aga meeldis. Olude sunnil hoidsin seda mõnda aega sügavkülmas ja pärast meeldis see mulle tunduvalt rohkem :P

Idee siit.

406 kcal/100 g

IMG_20190808_202737_631.jpg

Põhi ja kate:

  • 25 g röstitud ja kooritud sarapuupähkleid
  • 25 g täisterakaerajahu
  • 75 g nisujahu
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 35 g pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis meresoola
  • 65 g võid

Täidis:

  • 100 g Nutellat (või muud pähkli-šokolaadivõiet)
  • 1,5 muna (panin ühe muna ja ühe munavalge)
  • 80 g mureleid

Purusta pähklid köögikombainis keskmise jämedusega tükkideks. Lisa jahud, kakaopulber, suhkur-sool ja külm hakitud või ning töötle veel veidi, kuid vaid nii palju, et segu jääks sõmer.

Suru kolmveerand segust tihke ühtlase kihina 16 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Kuumuta Nutellat kergelt vesivannil, kuni see muutub vedelamaks ja paremini segatavaks. Lisa ükshaaval munad, samal ajal korralikult vispliga kloppides. Vala saadud segu vormi. Kukuta murelid väikeste vahedega pirukale, nii et pirukapind saaks nendega kenasti kaetud, kuid šokolaadisegule jääks ka ruumi. Pudista koogile järelejäänud purusegu ja küpseta 180-kraadise ahju keskmises osas 25 min kuni 30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda – nii taheneb ka sisu paremini. 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s