Lihtsad keerusaiad parmesani ja vorstiga

Kuna täidis tundus suhteliselt igav, ei oodanud ma neist saiakestest midagi. Seega tulid need üle ootuste head. Tegin taimse suitsuvorsti ja ketšupiga.

Idee siit.

6 tk (334 kcal/100 g)

2019-07-14 16.10.10.jpg

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 3 spl suitsust barbeque-kastet (kasutasin ketšupit)
  • 50 g riivitud parmesani
  • 55 g mozzarella‘t
  • 50 g salaamit (kasutasin taimset suitsuvorsti)
  • 1 spl hakitud ürte (panin 15 g rohelist sibulat)
  • pipart
  • määrimiseks una

Laota (valmis rullitud) tainas tööpinnale. Määri peale kaste, seejärel raputa tainale riivitud parmesan ja väikesed mozzarella-tükid. Haki salaami väikesteks tükkideks ning laota samuti tainale. Raputa peale ürdid ja pipart.

Seejärel tõsta üks taina pool teise peale. Oluline on, et tõstad taina lühemad ääred üksteise peale. Seejärel lõika tainast 6 riba. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Nüüd keera tainaribadesse keerud ning keeruta ribad pätsiks. Seejärel pista saiake muffinipaberiga kaetud muffinivormi (ma kasutasin silikoonvorme). Meisterda samamoodi ka ülejäänud 5 pätsi. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta saiakesi 200-kraadises ahjus pöördõhurežiimil 20 min kuni 30 minutit.

2019-07-14 16.09.51.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s