Värske ja õhuline sidrunikook

Ma pole üldse võikreemi fänn, nii et see kook üllatas täiega. See oli ülipehme, hapukas, mahlane, imeline!

Idee siit.

308 kcal/100 g

2019-08-23 17.24.31.jpg2019-08-23 17.28.04.jpg

Biskviit:

  • 3 muna
  • 125 g suhkrut
  • 1 spl vett
  • 50 g nisujahu
  • 50 g kartulitärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 205 kraadini. Kata kaks 14 cm läbimõõduga küpsetusvormi küpsetuspaberiga ning määri ääred võiga.

Vahusta mune paar minutit aeglasel käigul. Pane mikser kiiremale käigule, vahusta edasi ja hakka samal ajal vähehaaval suhkrut lisama. Vahusta tugevaks vahuks. Lisa vesi. Sõelu hulka jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks. Jaota tainas kahe vormi vahel ning küpseta põhjasid 25 minutit. Need kerkivad palju, kuid vajuvad ahjust välja võttes pisut kokku. Jahuta täielikult.

Sidrunikreem:

  • 3 želatiinilehte
  • 200 g lahjat kohupiima
  • 200 g lahjat hapukoort
  • 10 g sidrunikoort
  • 70 ml sidrunimahla
  • 105 g suhkrut
  • 250 ml vahukoort

Leota želatiinilehti külmas vees. Vispelda kokku kohupiim, hapukoor, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur. Pigista želatiinist liigne vesi välja ning sulata vesivannil. See peab aeglaselt sulama ning ei tohi liiga kuumaks muutuda. Vispelda algul natuke kohupiimasegu želatiini hulka ning seejärel ülejäänu. Vahusta vahukoor kergeks vahuks ning sega kohupiimaseguga. Pane kook kohe kokku.

Immutamiseks:

  • 40 ml sidrunimahla

Vali välja nõu, millel tahad kooki serveerida, ning pane sellele koogivormi ümbris (ilma põhjata). Kata see tordikilega. Lõika mõlemad koogipõhjad kaheks nii, et saad kokku 4 põhja. Pane esimene põhi koogivormi, niisuta seda sidrunimahlaga ning määri sellele 1/4 kreemist. Pane peale järgmine põhi ja suru see veidi kreemi sisse. Korda tegevust kõigi põhjadega ning määri kreemi ka pealmisele kihile. Pane kook vähemalt neljaks tunniks külmikusse.

Valge šokolaadi võikreem:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 125 g toasooja võid
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 50 ml vahukoort

Sulata valge šokolaad ja lase sel veidi jahtuda. Vahusta või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisa šokolaad. Seejärel lisa vähehaaval vahukoor ning vahusta kreem õhuliseks.

Võta koogilt ümbris ja tordikile ning kaunista kook meelepäraselt võikreemiga.

2019-08-23 17.24.26.jpg2019-08-23 17.26.24.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s