Nutella-täidisega šokolaadiküpsised

Enamasti ei lähe retseptis olev märkus soojalt serveerimise kohta mulle eriti korda. Selle retsepti puhul aga peab tõdema, et küpsised olid soojana tõesti tunduvalt paremad. Jahtununa olid need minu jaoks pisut kuivad ja kakaosed. Nutella kadus suht ära sinna sisse. Mees nii kriitiline polnud :D

Idee siit.

16 tk (486 kcal/100 g)

2019-09-10 17.21.29.jpg2019-09-10 17.22.11.jpg

  • 16 tl Nutellat (80 g)
  • 100 g toasooja võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna ja 1 munakollane (panin ühe suure muna)
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g tükeldatud piimašokolaadi küpsiste sisse ja 40 g tükeldatud piimašokolaadi küpsiste peale raputamiseks
  • meresoolakristalle

Kõigepealt pane 16 tl Nutellat küpsetuspaberile ja seejärel u 30 minutiks sügavkülma.

Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks. Lisa muna ja munakollane ning vahusta uuesti. Sega jahu, vanillisuhkur, sool, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel ning seejärel tainasse. Viimasena lisa 50 g šokolaaditükke ja pane tainas 30 minutiks külmikusse.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Jaota tainas 16 palliks. Suru iga tainapalli sisse Nutella-pall. Suru küpsis pisut lapikumaks ja raputa peale šokolaaditükke. Küpseta ahju keskosas 11 min kuni 12 minutit. Raputa igale küpsisele natuke meresoola ning serveeri soojalt.

2019-09-10 17.21.39.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s