Purukook ploomi, punase sõstra ja maasikatega

Tegin väikest omaloomingut ehk kirsid asendasin punaste sõstardega ja nektariinid ploomidega. Samuti suutsin kiiruga retsepti lugedes tähelepanuta jätta fakti, et ploomid tuli tükkidena peale visata, mitte maasikate/kirssidega moosiks keeta. Oops! Aga hea sai ikkagi. Suhkrukogust vähendasin pisut, aga võib veelgi. Kui paljudel purukookidel ei tule kate eriti krõbe, siis selle koogi puhul jäin krõbedusastmega väga rahule :P PS! Järgmisel päeval on kook veel parem ja krõbedam!

Idee siit.

346 kcal/100 g

2019-09-17 18.39.59.jpg

Täidis:

  • 130 g kivideta kirsse (panin 100 g punaseid sõstraid, 15 g maasikaid, 15 g ploome)
  • 130 g väiksemateks tükkideks lõigatud maasikaid
  • 130 g kivideta väiksemateks tükkideks lõigatud ploome
  • 90 g suhkrut
  • natuke vett ja 2 tl maisitärklist

Pane kirsid, maasikad ja ploomid suhkruga kastrulisse ning kuumuta u 10 minutit. Seejärel sega tärklis tilga veega ning seejärel marjadega. Kuumuta mõni minut ja jahuta pisut.

Purutainas:

  • 200 g nisujahu
  • 130 g pruuni suhkrut
  • 100 g täisterakaerajahu
  • 185 g võid
  • näpuotsatäis soola

Pane kõik koostisosad köögikombaini ja töötle puruseks tainaks.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Suru pool purutainast küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (kasutasin 24 cm x 24 cm vormi). Jaota moos tainale ning raputa peale ülejäänud tainas. Küpseta u 30 minutit, kuni puru on muutunud kuldseks. Jahuta pool tundi ning lõika tükkideks.

2019-09-17 18.29.37.jpg2019-09-17 18.35.03.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s