Läätse-kõrvitsapikkpoiss

Mehe meelest jäi pikkpoiss natuke liiga pehme, nii et võimalik, et oleks pidanud läätsedest/riisist rohkem vedelikku välja kurnama. Aga mulle meeldis ka sellisena, sest nii oligi mahlasem amps kartuli kõrvale. Kindlasti tasub roog igaks juhuks eelneval päeval valmis teha, et poleks probleeme koos püsimisega.

Idee siit.

130 kcal/100 g

2019-10-27 15.06.10.jpg

  • 3 spl linaseemnejahu + 9 spl vett (135 ml)
  • 200 g kuivatatud rohelisi läätsi
  • 100 g riisi (sellest 55 g oli mul täisterariis)
  • 1 spl õli
  • 145 g sibulat
  • 1 tl soola
  • pipart
  • 25 g küüslauku
  • 200 g riivitud kõrvitsat
  • 3 spl riisijahu
  • 25 g maitsepärmi
  • 20 g maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl kuivatatud punet
  • 1 tl veiniäädikat
  • 50 g ketšupit

Sega linaseemnejahu veega ning jäta segu vähemalt 15-minutiks külmkappi tahenema. Linajahu ja vee segu aitab pikkpoisi tainast paremini siduda ja sobib hästi muna asemel.

Keeda läätsed ja riis koos täiesti pehmeks, peaaegu pudruks. Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibulad, sool ja pipar. Prae umbes 3 minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa hakitud küüslauk, prae 30 sekundit ning lisa riivitud kõrvits. Prae paar minutit.

Nüüd kurna läätsedest ja riisist korralikult vedelik välja. Lisa kurnatud läätsedele ja riisile praetud sibulad, kõrvits ja linaseemnesegu.

Suuremas kausis sega läbi kõik kuivained (riisijahu, maitsepärm, maisitärklis, küpsetuspulber ja pune). Lisa läbisegatud kuivained läätse-riisisegule koos veiniäädikaga. Sega kõik korralikult läbi.

Pane leivavormi küpsetuspaber ja vala pikkpoisi tainas vormi. Silu lusikaga pealt ühtlaseks, lisa ketšup ja määri see laiali. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 min kuni 50 minutit 180. Lase enne serveerimist ja lahti lõikamist kindlasti jahtuda/taheneda.

2019-10-27 15.05.43.jpg2019-10-27 17.46.00.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s