Iiri soodasai kaeraga

Enam lihtsamat retsepti on raske leida ja tulemus on tõesti maitsev. See krõbe koorik mmm! Tasub kohe kaks pätsi teha!

Idee siit.

1 päts

2020-05-14 17.05.12

  • 150 g täisterakaerajahu
  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 280 g nisujahu
  • 2 tl söögisoodat
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 3,5 dl petti (tegin keefiriga)
  • 1 muna
  • määrimiseks muna, pealeraputamiseks kaerahelbeid

Kuumuta ahi 230 kraadini. Sega omavahel kaerajahu, kaerahelbed, nisujahu, söögisooda, suhkur ja sool. Sega eraldi kausis omavahel pett ja muna. Tee kuivainete keskele süvend ja vala sinna peti-munasegu. Sega puulusikaga õrnalt väljast keskele, kuni kõik on ühtlane. Hoidu ülesegamisest. Tainas jääb üsna kleepuv ja niiske. Kui tainas on käsitlemiseks liiga vedel, lisa veidi jahu. Kui liiga kuiv, lisa petti.

Vormi tainast jahuste käte abil ümar pehme päts ja tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale veidi kaerahelbeid. Lõika terava noaga pätsi sisse 2 cm kuni 3 sentimeetri sügavune sügav rist. Tõsta kohe ahju ja küpseta 15 minutit. Alanda temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel u 25 minutit, kuni sai on pealt kõva ja kuldne ning kumiseb koputades. Lase saial enne lahtilõikamist 10 min kuni 15 minutit jahtuda.

2020-05-14 17.02.54

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s