Kookosbeseega rabarbrikook

Selle koogi puhul vähendasin suhkrukogust üle 100 grammi ja jumal tänatud, et seda tegin :D Ma ei kujuta ette, kuidas retsepti autor nii magusaid kooke suudab süüa! Aga alltoodud retsepti järgi valmib parajalt magus rabarberikoogike, mille parim osa on kookosbesee!

Idee siit.

2020-06-25 13.55.02.jpg

Rabarberitäidis

  • 500 g rabarbrit
  • 75 g suhkrut
  • 75 g hakitud mandleid

Koori rabarber ja tükelda 1 cm kuni 2 cm tükkideks. Sega suhkru ja mandlitega ning jäta ootele.

Koogipõhi

  • 150 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 3 munakollast
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 100 ml piima

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Vahusta või ja pruun suhkur kreemiseks ja kohevaks. Lisa vahustades ka munakollased ja vanillisuhkur. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega jao kaupa vaheldumisi piimaga tainasse. Kata 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning valas tainas vormi. Jaota peale rabarberitäidis. Küpseta u 45 minutit.

Kookosbesee

  • 3 munavalget
  • 125 g suhkrut
  • 125 g kookoshelbeid

Koogi ahjus olemise ajal vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades samal ajal jao kaupa suhkru. Sega hulka kookoshelbed. Kui kook on 45 minutit ahjus olnud, jaota munavalgevaht koogile. Keera kuumus 150 kraadi peale ning küpseta veel 45 minutit.

Lase koogil enne serveerimist pisut jahtuda. Samas maitseb see väga hästi ka järgmisel päeval!

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s