Oreo-martsipanitäidisega saiakesed vanillise toorjuustukattega

Saiakesed tulid üllatavalt maheda maitsega, kuid siiski head. Martsipaniga ampsud olid muidugi parimad :P Järgmisel päeval meeldisid isegi rohkem!

Idee siit.

2020-07-03 11.08.37.jpg2020-07-03 11.09.34.jpg

Tainas:

  • 25 g kuivpärmi
  • näpuotsatäis soola
  • 1 spl suhkrut
  • u 500 g nisujahu
  • 2 dl piim
  • 2 muna
  • 100 g toasooja võid

Sega kuivpärm soola, suhkru ja nisujahuga. Kuumuta piim 40 kraadini ning sega koos munade ja võiga tainasse. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kergita köögirätikuga kaetult 40-kraadises ahjus tund aega.

Oreo-täidis:

  • 120 g toasooja võid
  • 80 g suhkrut
  • 1 pakk Oreo-küpsiseid (200 g)
  • 100 g riivitud martsipani

Sega kõik koostisosad kahvliga ühtlaseks.

Rulli tainas jahuga kaetud pinnal ruuduks. Määri täidis tainale. Keera taina rulli. Lõika välja ühesuurused saiakesed.

Pane saiakesed väikeste vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase neil 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 min kuni 25 minutit. Jahuta!

Vanillikreem:

  • 2 dl vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g toorjuustu

Vahusta vahukoor ja suhkrud kergeks vahuks. Lisa toorjuust ja mikserda kiirelt läbi. Pane külmikusse.

Kata saiakesed vanillikreemiga ning söö kohe. Saiakesed võib ilma katteta ka külmutada ning serveerimisel ahjus üles soojendada. Mina katsin kohe kõik saiakesed ja minu meelest olid need ka mitu päeva hiljem maitsvad :P

2020-07-03 11.09.49

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s