Pirukas juustu ja hapukapsaga

Ülimõnus gluteenivaba põhjaga pirukas, mille ma üle suutsin soolata. Aga muidu jäin väga rahule!

Idee siit.

2020-07-03 14.45.29.jpg

Põhi:

  • 150 g toortatrajahu
  • 50 g maisijahu
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • pipart
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 120 g külma võid
  • 3 spl jääkülma vett

Sõelu jahud, sega läbi soola, küpsetuspulbri ja maitseainetega. Töötle tükeldatud külm või köögikombainis jahu hulka, kuni tekib saiapurulaadne tainas. Lisa vesi, sega läbi, mätsi tainaks ning suru 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva ettevalmistatud (st põhjas küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud) koogivormi põhja ja äärtele u 2 cm kõrguselt. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  • 3 muna
  • 200 g hapukoort
  • 400 g hapu- või praekapsast
  • 200 g riivitud juustu
  • peotäis hakitud maitserohelist, nt lehtpeterselli, tilli, murulauku, rohelist sibulat vms
  • pipart, soola

Klopi munad lahti ja sega hapukoorega. Lisa praekapsas, 100 g kuni 150 g juustu ja meelepärane maitseroheline, sega läbi, maitsesta ja vala täidis vormi. Laota ülejäänud riivitud juust ühtlaselt pirukale. Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit kuni täidis on äärtest pruunistunud.

Lase pirukal vormis u 10 minutit taheneda, eemalda vormist ja jäta restile jahtuma.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s