Pitsasaiakesed

Mehele väga meeldis nende saiakeste tainas. See tuli tõesti mõnusalt pehme ja saiane. Täidist lisasin ettenähtust rohkem, nii et saiakesed püsisid vaevu koos :D Aga ei kahetse midagi, väga head said nii! Mis siis, et koledad.

Idee siit.

2020-07-10 10.55.46.jpg

Tainas

  • 50 g keefirit
  • 200 ml vett
  • 12 g kuivpärmi
  • 350 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • 0,25 tl suhkrut
  • 0,5 tl rapsiõli
  • 25 g toasooja võid
  • määrimiseks muna

Kuumuta keefir ja vesi 40 kraadini. Sega kuivpärm jahu, soola ja suhkruga. Lisa ka rapsiõli ning sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Lisa ka või ning sõtku kuni saad ühtlase läikiva taina. Kergita soojas kohas rätiku all 1,5 tundi.

Täidis

  • 200 g tomatipüreed
  • 100 g tükeldatud taimset suitsuvorsti
  • 75 g tükeldatud Vönerit
  • 200 g riivitud mozzarella‘t
  • kuivatatud punet

Rulli tainas jahuga üle puistatud laual ruudukujuliseks. Määri peale tomatipüree ning jaota peale suitsuvorst, Vöner, mozzarella ja pune. Rulli tainas pikaks vorstiks ning lõika välja ühesuurused saiakesed. Pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

Kumuta ahi 200 kraadini. Määri saiakesed lahtiklopitud munaga ning küpseta neid 20 min kuni 25 minutit, kuni need on pealt krõbedad ja kuldsed.

2020-07-10 10.34.20

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s