Kooresed kartulid

See on mu jaoks müstika, kui häid retsepte ma erinevatelt reklaamlehtedelt leidnud oled. Need kartulid tulevad imelised: maitseküllased ja kreemised. Õhtu parim mõte oli paar peotäit kukeseeni ka sisse visata.

Idee Santa Maria reklaamlehelt.

kuuele

2020-07-12 18.24.54.jpg

  • 1340 g kartulit
  • 360 g mugulsibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 600 ml Alpro köögikoort
  • soola, pipart
  • 4 tl kartulimaitseainet
  • 130 g (marineeritud) kukeseeni
  • 25 g rohelist sibulat
  • 145 g parmesani

Pese kartulid korralikult ja keeda koos koorega soolvees pehmeks.

Lõika sibulast poolikud seibid ja haki küüslauk. Prae need pannil õlis kuldpruuniks. Kalla peale köögikoor, lisa sool/pipar ja kartulimaitseaine ning keeda, kuni segu hakkab paksenema.

Lõika kartulid viiludeks ja lao vormi vaheldumisi sibula-küüslaugu-kooresegu, seente, rohelise sibula ning parmesaniga. Ma segasin lihtsalt kõik kokku. Küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit.

2020-07-12 18.32.22

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s