Suitsulõhetort murulauguga

Tegin selle tordi suitsulõhe asemel taimse suitsulõhe ehk suitsuporgandiga. Ja see tuli juuumalik! Raske ühe tükiga piirduda. Eriti lahe idee oli põhjas Tuci küpsiseid kasutada, mekkisid seal eriti hästi!

Idee siit.

Põhi

  • 100 g (1 pakk) Tuc’i küpsised (kasutasin hapukoore ja sibula maitselisi)
  • 50 g võid

Täidis

  • 200 g suitsulõhet või -forelli (kasutasin porgandilõhet)
  • 400 g hapukoort
  • 200 g maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 4 želatiinilehte
  • 2 spl vett
  • 1 dl hakitud murulauku
  • soola
  • kaunistuseks nt hakitud murulauku, rediseid

Sulata või. Purusta küpsised hästi peeneks puruks ja sega sulavõiga. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja ääred tordikilega. Suru küpsisepuru tihedasti vormi põhjale. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Haki kala väikesteks tükkideks. Sega omavahel hapukoor ja Kreeka jogurt. Leota želatiinilehti veega kaetult u 5 minutit. Kuumuta väikeses kastrulis vesi ja sulata selles želatiinilehed. Vala sulatatud želatiin nirena hapukoore-jogurtisegu sisse, pidevalt segades. Lisa kalatükid ja hakitud murulauk ning sega täidis läbi. Maitsesta. Vala täidis küpsisepõhjale. Tõsta tort külmkappi ja lase 4 h kuni 12 tundi hanguda. Seejärel eemalda vormist ja tõsta serveerimisalusele.

Kaunista nt rediseviilude ja hakitud murulauguga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Suitsulõhetort murulauguga

  1. Oh, nii tore, et katsetasid! Ja eriti äge idee on porgandilõhet kasutada.

    Like

    • Gerli says:

      Seekord tahtsin lisaks lihale ka kala sünnipäevalaualt välja jätta, nii et pidin loominguline olema. Maitse oli porgandilõhel spot-on, aga natuke rohkem hakkas hambale vastu kui päris lõhe :D Mu elukaaslane ei armasta üldse kala, aga porgandilõhet fännas, nii et katsetuse võib kordaläinuks lugeda! Kuigi ma üldiselt ühte retsepti mitu korda ei tee, siis seda sööks küll veel :)

      Like

  2. tuulimathisen says:

    Oi kui vahva, et see porgandilõhe ka “kalatordi” sisse sobis. Sellist varianti tahaks isegi katsetada. Aitäh toreda idee eest!

    Like

    • Gerli says:

      Ja sulle tänud keedetud porgandiga retsepti eest. Kõik teised, mis leidsin, nõudsid seda keerukat soola sees ahjus valmistamist ja no kohe üldse ei viitsinud sellist mässamist ette võtta! :D Usun, et keedetuna tuleb sama hea. Seekord mul olid kolm natuke liiga erineva suurusega porgandit, nii et üks kees parajalt pehmeks, aga kaks suuremat hakkasid süües natuke hambale vastu. Otseselt ei häirinud, aga mida pehmem, seda rohkem ilmselt lõhet meenutaks :P

      Liked by 1 person

      • tuulimathisen says:

        Täpselt sama siin, et see soola sees ahjus valmistades tundus paraja mässamisena ja ei viitsinud enne katsetamist ette võtta, kui leidsin selle palju lihtsama ja täiesti toimiva variandi. Väga mõnus jäi ja nautisid isegi need, kel ka päris kala söömise vastu midagi ei ole :)

        Liked by 1 person

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s