Kihiline suvikõrvitsa-lõhevorm

Kuigi hakkan vaikselt ka kalast loobuma, siis selles retseptis ei suutnud kiirelt asendust välja mõelda ja läks ikkagi lõhe käiku. Roog sai üllatavalt maitsev. Siiski paneks kala teinekord vähem ja suvikõrvitsat rohkem :P

Idee siit.

kolmele

  • 100 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 saledat suvikõrvitsat (kokku u 500 g)
  • 500 g lõhefileed
  • 1 spl sidrunimahla või maitse järgi sidrunipipart
  • 4 muna
  • 125 g mozzarella‘t
  • värsket hakitud tilli
  • soola, pipart

Haki sibul. Kuumuta pannil õli ja prae sibul madalal kuumusel läbipaistvaks, umbes 5 minutit.

Lõika suvikõrvitsad pikuti õhukesteks, u 1,5 mm paksusteks viiludeks. Ma tegin ratasteks.

Eemalda lõhefileelt nahk ja vajaduse korral luud ning lõika kala õhukesteks viiludeks. Ma tükeldasin. Nirista kalale veidi sidrunimahla või -pipart ning puista peale soola.

Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga. Lao kõige alla ühe kihina, tihedalt üksteise vastu suvikõrvitsaviilud. Lõika need oma vormi suuruse järgi lühemaks või vastupidi, jätka lühemat viilu teisega, nii et terve vorm oleks kaetud. Maitsesta. Suvikõrvitsakihile lao lõheviilud. Raputa kihtide vahele praetud sibulat ja värsket hakitud tilli. Jätka nii, kuni kogu tooraine on kasutatud. Kõige peale jäägu suvikõrvitsakiht.

Klopi 4 muna soolaga lahti. Vala munasegu vormi. Vajaduse korral kergita veidi kihte, et munasegu jõuaks ka nende vahele.

Rebi mozzarella väiksemateks tükkideks ja laota vormile. Raputa peale soola ja pipart.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni vorm on pealt kuldne. Lase enne söömist 15 minutit taheneda.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s