Õuna-tosca kook

2015. a Türi õunafestivalil parimaks õunakoogiks tunnistatud kook. Seega oli pettumus päris suur, sest meie meelest oli see täiesti keskmine õunakook. Mehe meelest jäi kuivaks, minu meelest oli enam-vähem. Suhkrukogust pisut vähendasin, aga oli ikka parajalt magus.

Idee siit.

345 kcal/100 g

2016-09-02 20.09.13.jpg

Põhi:

  • 3 muna
  • 120 g suhkrut
  • 180 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 apelsini riivitud koor (9 g)
  • 0,5 apelsini pressitud mahl (72 ml)
  • 100 g võid
  • 420 g õunatükke

Kate:

  • 150 g mandlilaaste
  • 50 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 dl vahukoort
  • 1 spl siirupit (30 g)
  • 1 spl nisujahu

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu, riivitud apelsinikoor, pressitud mahl ning sulatatud või. Määri tainas lahtikäivasse 24 cm ümmargusse vormi, aseta peale õunatükid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, (vahustamata) koor, siirup ja jahu. Kuumuta keemiseni ja jätka keetmist keskmisel tulel pideval segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Vala eelküpsetatud põhjale ja küpseta 225-kraadises ahjus veel 5 min kuni 10 minutit kuniks kate on pealt krõbe ja pruun. Serveeri jahtunult.

2016-09-02 20.06.45.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid