Tere!

Mul on nii hea meel, et oled ühel või teisel moel mu blogisse tee leidnud. 

Mina olen Gerli ja juba palju-palju aastaid möödub suur osa mu vabast ajast köögis!

Toidublogi sai alguse sellest, et oma suure kokkamiskirega ja suutmatusega ühte toitu mitu korda süüa sai palju retsepte läbi proovitud ja panin need kõik siia kirja. Absurd, eks?! :D Kuna see oli väga ajamahukas, siis umbes alates 2020. aastast hakkasin vaid pärle kirja panema ja seda teen vahelduva eduga siiamaani. 2022. a registreerisin ametlikult oma koduköögi, et ka võõrastele oma kätetööd pakkuda, seega leiab siit ka minu pakutavate hõrgutiste menüü. Menüü on pikk ja seal on midagi kõigile, sest selline on ka mu enda maitse. Vaheldust peab olema :)

Koduköögis klientidele toidu valmistamiseks on mul olemas vajalikud paberid (kehtiv tervisetõend, tehtud vee- ja pinnaproovid) ning olen läbinud mitmeid Maaülikooli koolitusi toiduhügieeni, eraelamus toidukäitlemise ja toidu säilitamise valdkonnas.

Natuke veel minust:

  • Olen äärmiselt sihikindel, emotsionaalne, kirglik ja püsimatu inimene. Samas olen ülimalt lojaalne, kõigele/kõigele, keda/mida armastan.
  • 2020. a lõpust saadik olen täistaimetoitlane (kes küll vahel harva mett tarbib) ja kui algul oli see pigem tervislikel põhjustel, siis nüüd puhtalt eetilistel. Loomade heaolu on üks teema, mis väga südamesse läheb ning kõik mu annetused lähevad kodutute loomadega tegelevatele organisatsioonidele.
  • Veel mõned asjad, mis on minu jaoks väga olulised: kontsertide külastamine, igapäevane värskes õhus jala liikumine (16 000 sammu päevas on tavaline), prügi sorteerimine, vaimse tervise hoidmine ja eneseareng, hea uni, uute retseptide proovimine, puhas kodukeemia ja kosmeetika, Gracefit, männi- ja ürgmetsad, toataimed. 
  • Human Designi järgi olen Manifesting Generator, profiil: 3/5. Tähtkuju Neitsi. Kõik kirjeldused lähevad minu puhul naelapea pihta.
  • Lisaks loomsetele saadustele on vaid kaks asja, mida ma pole nõus sööma: koriander ja trühvlid. Isegi mõte neist ajab öökima :D ingverit/rosmariini/tüümiani jms ma ka ei fänna, kuna need on mu jaoks liiga domineerivad. Nii maitsete kui lõhnade koha pealt olen väga tundlik.
  • Ma ei söö kunagi tulist toitu, vaid eelistan seda toasoojalt. Kuumal toidul puudub minu jaoks maitse.
  • Inimestele võib jääda mulje, et armastan väga süüa teha, kuid tegelikult meeldib mulle vaid magusat kokata. Soolane söök on mu jaoks tüütu kohustus, mida lasen pigem elukaaslasel valmistada.
  • Mul on nii palju jaburaid hirme – nt auto alla jäämine, vargad, sõda, kõrgus, vesi, tuli – kuid üritan neile mitte palju energiat anda.
  • Avan ennast vaid valitud inimestele, nii et võin pealtnäha tunduda vaikse inimesena. Tegelikult olen oma inimeste seltskonnas kõige valjem lobamokk.

Jaga mõtteid