Tegin rukkinööbid päev varem valmis ja seistes muutusid need pehmeks :( Õnneks külalised vist väga ei pahandanud, sest need ampsud kadusid laualt hetkega.
Idee siit.
- 1 pakk rukkinööpe
- 200 g riivitud juustu
- 150 g suitsusinki (kasutasin 100 g taimset suitsuvorsti)
- 2 spl majoneesi
- 1 küüs küüslauku
- pipart
- 1 tl kuivatatud punet
- soola
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber.
Sega riivitud juust ja väikesteks kuubikuteks hakitud sink majoneesiga. Maitsesta segu hakitud küüslauguküüne, pipra ja punega. Vajadusel lisa soola. Sega kõik omavahel segamini. Tõsta segu teelusikaga rukkinööpidesse ja aseta täidetud nööbid ahjuplaadile. Piserda üle vähese õliga ja küpseta ahjus kuni nööbid muutuvad kuldseks. Passi peale, see käib kähku. Mina ei kasutanud nööpide valmistamisel üldse õli :)