Tervislikud mandliküpsised

Gluteenivabad ja ülimalt mandlised pehmed küpsised, milles vaid tervislikud koostisosad.

Idee siit.

u 8 tk (553 kcal/100 g)

2019-04-01 14.27.10.jpg2019-04-01 14.28.35.jpg

  • 120 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 muna
  • 30 g kookosõli
  • 30 g mett
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 5 g mandlilaaste

Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega omavahel mandlijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa muna, (sulatamata) kookosõli, mesi ja vanillisuhkur. Sega kõik koostisosad hoolikalt, kuni saad ühtlase taina, kus pole kookosõli- ega meetükke.

Tee käed niiskeks ja vormi tainast pallid. Ma panin taina mõneks ajaks külmikusse tahkuma, sest algul oli see ikka väga raskesti vormitav! Suru plaadil veidi lamedamaks ning raputa peale mandlilaaste ja suru need kergelt küpsiste sisse. Küpseta 12 min kuni 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Ahjust võttes on need päris pehmed, nii et lase neil u 10 minutit jahtuda.

2019-04-01 14.27.19.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid