Mahlane põhjata juustupirukas kodujuustu, Vöneri ja paprikaga

Kahtlesin, kas põhjata pirukas saab hea tulla, sest põhi on ju parim osa :D Aga mulle meeldis see pirukas väga. Mida kauem see seisis, seda paremaks läks.

Idee siit.

  • 70 g sulatatud võid 
  • 100 g taimset jogurtit
  • 2 kikerhernemuna (6 spl kikerhernejahu segatud 6 spl veega)
  • 180 g peenelt riivitud vegan juustu
  • 300 g vegan kodujuustu (nt selle retsepti järgi)
  • 60 g täisteranisujahu
  • 150 g Vönerit või muud taimset lihaasendajat
  • 1 tükeldatud punane paprika 
  • hakitud tilli
  • soola ja pipart
  • 2 viilutatud tomatit 

Sega omavahel sulatatud või, hapukoor ja kikerhernemuna. Lisa riivitud juust, aga jäta osa ka pirukale peale puistamiseks. Sega juurde ka kodujuust, jahu, Vöner, paprika ning hakitud till. Maitsesta soola ja pipraga.

Kalla saadud segu 24 cm kuni 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Laota peale tomativiilud ja kata ülejäänud riivitud juustuga. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 min kuni 45 minutit või seni, kuni pirukas on pealt kuldne.

Tõsta ahjus ja lase veidi jahtuda, enne kui lahti lõikad. Juurde võid pakkuda värsket salatit. Pirukas maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid