Juustune suvikõrvitsapirukas

Kui sul on vaja kiirelt valmivat pehmet ja mahlast pirukat, siis this is it! Sinna läheb nii palju võid, et see tuleb tõeliselt hõrk, kuid samas on köögivili ka ikka esindatud, nii et mõnus tasakaal :P

Idee siit.

  • 350 g noort saledat suvikõrvitsat
  • 400 g nisujahu (panin pooleks täisterajahuga)
  • 2 tl soola
  • 2 spl küpsetuspulbrit (mitte kuhjaga)
  • 1 tl suhkrut
  • 150 g juustu (riivitult)
  • 200 g võid (külmkapikülma)
  • 90 g oliiviõli
  • 100 ml maitsestamata jogurtit
  • 80 ml piima
  • peale puistamiseks 4 spl riivitud juustu

Soojenda ahi 200 kraadini.

Lõika suvikõrvits keskelt pooleks ja poolikud omakorda paari millimeetri paksusteks poolseibideks. Kui suvikõrvits on paksemat sorti, siis lõika see pikuti neljaks ja seejärel pikad tükid omakorda põiki õhukesteks seibideks. Sega suuremas kausis omavahel jahu, sool, küpsetuspulber, suhkur ja riivitud juust. Riivi või jämeda riiviga, lisa kuivainetele ja sega läbi. Vala hulka õli, jogurt ja piim ning sega tainas ühtlaseks paksuks palliks. Seda on hea teha käte abil. Kui tainas on ühtlane, puista kaussi suvikõrvitsaseibid ja sega need kergelt kätega taina hulka.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas ahjuplaadile. Vormi käte abil (tee vajadusel jahuseks) tainast paks tihke vorstike ja keera see kokku ringiks.

Raputa pirukale riivitud juust. Küpseta u 30 minutit. Lase natuke jahtuda ning naudi.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid