Energiabatoonid datlite ja pähklitega

Kasutasin batoonide tegemiseks kuivatatud datleid, mida leotasin enne kuumas vees. Ei saanudki aru, mis datleid täpselt algretseptis kasutati, aga kahtlustan, et värskeid. Minu batoonid tulid (ilmselt vee lisamise tõttu) väga haprad ja kleepuvad, kuid maitset see ei muutnud. Pildil näevad kõik samasugused välja, aga uskuge mind, maitsed on kõigil väga erinevad! Erinevad, kuid superhead!

Idee siit.

Maapähklivõibatoon

Suure maapähklivõi-fännina oli see batoon muidugi mu suur lemmik.

4 suurt batooni (338 kcal/100 g)

  • 10 suurt kivita datlit (kasutasin 120 g kuivatatud datleid ja 60 ml kuuma vett)
  • 70 g kergelt soolatud ja röstitud maapähkleid
  • 1 spl maapähklivõid (16 g)

Kindlasti kontrolli datlid üle, et neis poleks kive. Pane kõik koostisosad köögikombaini, töötle massi kuni tekib ühtlane paks tainas. Surus tainas sobiva suurusega küpsetuspaberiga kaetud vormi. Suru pealt ühtlaseks.

Aseta vorm 30 min kuni tunniks külmkappi. Lõika tainas neljaks batooniks ja mässi rasvapaberisse. Kõik järgnevad batoonid valmista samamoodi!

2016-05-22 16.15.12.jpg2016-05-22 16.22.39.jpg

Kookose-India pähkli batoon

Lisasin neisse küll vähem vett, aga ikka olid need töötlemiseks liiga niisked. Proovisin piklike ja peenikeste asemel lühemad ja paksemad batoonid vormida ja see oli hea mõte. Arvasin küll, et ükski teine batoon ei saa maapähkli omadele lähedale tulla, aga need olid ka suurepärased. Mees arvas, et neis nt kondenspiim sees :D Healthy can taste good too!

5 batooni (334 kcal/100 g)

  • 10 suurt kivita datlit (kasutasin 120 g kuivatatud datleid ja 40 ml kuuma vett)
  • 70 kergelt soolatud ja röstitud India pähkleid
  • 10 g kookoshelbeid
  • 1 spl India pähkli võiet (16 g)
  • (pool tl kookosekstrakti)

2016-05-29 22.13.42.jpg2016-05-29 22.22.02.jpg

Jõhvika-mandli batoon

Sõin ja imestasin, sest ka need batoonid tulid imehead. Tänu mandliekstraktile meenutasid martsipani, kuid samas olid kergelt hapuka jõhvikamaitsega.

4 batooni (319 kcal/100 g)

  • 10 suurt kivita datlit (kasutasin 120 g kuivatatud datleid ja 50 ml kuuma vett)
  • 40 g kergelt soolatud röstitud India pähkleid
  • 35 g mandleid
  • 25 g kuivatatud jõhvikaid
  • pool tl mandliekstrakti

2016-06-06 19.06.27.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid