Riisinuudlid kreemise kastme ning brokoli ja Türgi ubadega

Ma ei suuda peaaegu kunagi retseptist kinni pidada ja lisan sinna alati värsket juurde. Ma ei tea, kas see on hea või halb asi, aga mul on täielik blokk ilma köögiviljata toitude ees, kus pole ühtki värvi… ehk siis kreemise kastmega nuudlid said omale rohkelt rohelist lisandit. Võid mu valitu asendaga millega iganes, mida külmikust leiad. Ise mõtlesin süües, et sügavkülma spinat oleks ka hästi sobinud, veel rohelist! Kohe näha, et kevadeootus :P ps! Roog peaks sobima ka madala FODMAPi dieedil olevatele inimestele.

viiele

  • 1,1 kg keedetud riisinuudleid (u 365 g keetmata); võid ka kas või poole vähem panna, saad veel kreemisema roa
  • 2 tl tšillihelbeid (panin ühe pisikese ema kasvatatud tšilli ja mulle täitsa piisas)
  • soovi korral 1 tl riivitud ingverit
  • 12 spl hakitud rohelist sibulat
  • 35 g röstitud seesamiseemneid
  • 50 g oliiviõli v seesamiõli
  • 120 ml sojakastet
  • 55 g vahtrasiirupit
  • 20 ml riisiäädikat
  • 60 g maapähklivõid
  • 250 g Türgi uba
  • 250 g brokolit
  • kaunistamiseks veel rohelist sibulat, seesamiseemneid
  • serveerimiseks 375 g kurki, viilutatuna

Keeda riisinuudlid pakendil olevate juhiste järgi. Kurna ja jäta ootele.

Sega omavahel tšillihelbed, ingver ja roheline sibul. Kuumuta õli pannil ning vala kuum õli segule. Lisa sojakaste, vahtrasiirup ja riisiäädikas. Sega, maitse ja vajaduse korral korrigeeri maitset. Lisa maapähklivõi.

Vala tükeldatud Türgi uba ja brokoli pannile ning kuumuta kuni need on su jaoks meeldiva küpsusastmega. Maitsesta kergelt soolaga.

Sega kaste ja köögiviljad kurnatud nuudlitega.

Soovi korral lisa serveerimisel värsket rohelist sibulat ja seesamiseemneid. Serveeri värske kurgiga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid