Peedi-läätse salat

Tegin tulevaks töönädalaks jälle suure portsu salatit, kus sees igast häid asju, nt peedid ja feta. Lubati toitvat salatit ja seda see ka on, sest kõhu sain täis juba tegemise kõrvalt maitsmisest :D Serveerida võib nii soojalt kui ka külmalt.

Idee siit.

viiele (137 kcal/100 g)

2015-03-15 15.20.15

  • 4 keskmise suurusega peeti (keedetult 740 g)
  • 2 dl punaseid kiirkeeduläätsi (180 g)
  • 6 dl puljongit
  • 400 g tofut
  • 100 g rukolat
  • 200 g feta juustu

Tofu marinaad:

  • 15 g ingveripüreed
  • 4 spl sojakastet
  • 8 spl oliiviõli
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart

Rukola kaste:

  • 2 spl oliiviõli
  • 2 tl sidrunimahla
  • 2 tl mett
  • soola, pipart

Mässi peedid fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks (45 min kuni 60 min). Eemalda foolium, lase jahtuda ning koori ja lõika sektoriteks.

Keeda läätsed puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja pane ootele.

Sega kokku tofu marinaad. Loputa tofu külma vee all ja lõika kuubikuteks. Kalla peale marinaad ja lase pool tundi maitsestuda. Prae pannil krõbedaks. Pane ootele.

Sega kokku salatikastme ained ning sega rukolaga.

Sega kõik salati ained kokku ning pudista peale fetat. Serveeri.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid