Peedi-läätse salat

Tegin tulevaks töönädalaks jälle suure portsu salatit, kus sees igast häid asju, nt peedid ja feta. Lubati toitvat salatit ja seda see ka on, sest kõhu sain täis juba tegemise kõrvalt maitsmisest :D Serveerida võib nii soojalt kui ka külmalt.

Idee siit.

viiele (137 kcal/100 g)

2015-03-15 15.20.15

  • 4 keskmise suurusega peeti (keedetult 740 g)
  • 2 dl punaseid kiirkeeduläätsi (180 g)
  • 6 dl puljongit
  • 400 g tofut
  • 100 g rukolat
  • 200 g feta juustu

Tofu marinaad:

  • 15 g ingveripüreed
  • 4 spl sojakastet
  • 8 spl oliiviõli
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart

Rukola kaste:

  • 2 spl oliiviõli
  • 2 tl sidrunimahla
  • 2 tl mett
  • soola, pipart

Mässi peedid fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks (45 min kuni 60 min). Eemalda foolium, lase jahtuda ning koori ja lõika sektoriteks.

Keeda läätsed puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja pane ootele.

Sega kokku tofu marinaad. Loputa tofu külma vee all ja lõika kuubikuteks. Kalla peale marinaad ja lase pool tundi maitsestuda. Prae pannil krõbedaks. Pane ootele.

Sega kokku salatikastme ained ning sega rukolaga.

Sega kõik salati ained kokku ning pudista peale fetat. Serveeri.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s