Prantsuse stiilis õunakook

Idee sellest koogis oli parem kui kook ise. Eks ise tegin vea ka, küpsetades seda väiksemas vormis…ja täpsemalt öeldes klaasvormis, mis ei kuumene nii kiiresti. Ehk mul ei küpsenud põhi korralikult läbi, ääred õnneks aga küll. Ehk panin ka õunu liiga palju? Igatahes teinekord teeks põhjale eelküpsetuse, nagu muretaina puhul ikka tavaks. Siis ei saaks see läbi vettida. Sest kui nüüd ausalt rääkida, siis lisasin lõpu poole ikkagi kogu karamellisegu koogile, sest patt oleks olnud lasta sel raisku minna :P Maitselt kahjuks jäi minu ja mehe jaoks igavaks.

Idee siit.

267 kcal/100 g

2017-10-04 19.39.50.jpg

  • 100 g võid
  • 150 g nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl vett
  • 5-6 õuna (panin 500 g)
  • 90 g suhkrut
  • 0,5 apelsini riivitud koor
  • 50 g võid

Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga segamini. Lisa külm vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Mätsi lapikuks palliks ja pane külmkappi ootele.

Koori ja tükelda õunad. Sulata kastrulis suhkur, lisa riivitud apelsinikoor, või- ja õunatükid ja kuumuta segu mõni minut (nii, et õunatükid pehmeneksid, kuid püsiksid koos). Tõsta pliidilt jahtuma.

Rulli tainas 24 sentimeetrise läbimõõduga küpsetusvormi suuruseks kettaks ja tõsta vormi sisse (kui kasutad lahtikäivat vormi, kata põhi küpsetuspaberiga). Mina surusin lihtsalt taina 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Tõsta lusikaga peale õunatükid ja mõni spl karamellisegu, kuid ära kooki sellega üle ujuta. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ja seejärel 175-kraadises ahjus veel 15 minutit.

Serveeri näiteks vanillijäätisega.

2017-10-04 19.47.41.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s