Kihilised küpsised

Kihilised küpsised on üks asi, mille fenomeni ma kunagi mõistnud pole. Kuna mehele need meeldivad, siis tegin need talle sünnipäevakingiks. Raske on teha asja, mida ise väga söönud pole. Polnud kindel selles, kuidas need maitsema peaks, ega selles, milline tekstuur olema peab. Samal päeval neid igatahes süüa ei tasuks. Siis on need liiga pehmed ja ka maitse pole päris see. Pärast öö läbi külmikus seismist paranes kõik. Minu meelest maitses lõpptulemus nagu Tiina komm (ehk superhästi!). Samas mustikamoos pole parim valik, sest see on päris magus ja määris küpsised ära. Samuti poleks pidanud katteks osaliselt piimašokolaadi kasutama. Ehk minu küpsised said originaaliga võrreldes pisut liiga magusad. Aga mees on mul suur maiasmokk ja ei pannud üldse pahaks :P

Idee siit.

352 kcal/100 g

2018-01-12 19.14.32

Küpsisekihid:

  • 175 g võid
  • 175 g nisujahu
  • 5 muna
  • 160 g suhkrut

Vahele:

  • 300 g paksemat jõhvikamoosi (kasutasin püreestatud mustikamoosi)

Šokolaadiglasuur:

  • 200 g tumedat šokolaadi (kasutasin pooleks tumedat ja piimašokolaadi)
  • 2 spl 0,5% koort (panin 50 ml piima)

Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu.

Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taina.

Määri saadud tainast 2 õhukest küpsisepõhja küpsetuspaberitele. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (see võtab olenevalt ahjust 5 min kuni 10 minutit).

Lõika mõlemad küpsisepõhjad pooleks, nii et kokku tuleks 4 küpsisekihti. Liida kolm alumist küpsisepõhja keedisega.

Pealmiseks kihiks sulata šokolaad koos koorega. Kata sellega pealmine küpsiseplaat. Lõika meelepärasteks tükkideks. Lase üle öö külmas taheneda.

2018-01-12 19.14.46

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid