Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

Polnud ammu soolast hommikusööki söönud ja külmkapp oli ema toodud tomateid/suvikõrvitsaid täis. Ühesõnaga ideaalne retsept mulle. Salsat sai minu jaoks võrreldes munapudru kogusega palju ja värske sibula tõttu tuli see pisut vänge, aga muidu väga meeldiv hommikusöök. Teinekord lisaks ka avokaadot.

Idee siit.

kahele (62 kcal/100 g)

2018-09-30 13.06.10

  • 3 tomatit (210 g)
  • 0,5 punast sibulat (panin 35 g tavalist sibulat)
  • 1 punane tšilli
  • poole laimi mahl ja riivitud koor (panin 15 ml sidrunimahla)
  • pool keskmist suvikõrvitsat (150 g)
  • 1 küüslauguküüs (panin 10 g)
  • soola, pipart

Munapuder:

  • 4 -6 muna (panin 4)
  • julge sorts vett (panin 30 ml)
  • soola, pipart

Haki kõik salati koostisained võimalikult peeneks ja sega laimimahla ja -koorega. Maitsesta soola-pipraga. Lase maitsetel võimaluse korral u pool tundi seguneda ja serveeri munapudruga.

Munapudru valmistamiseks klopi munad koos vee ja soolaga hoogsalt segamini. Kuumuta mittenakkuv pann ja vala munasegu kuumale pannile. Lase nii poole minuti jooksul segul taheneda, seejärel asu pannilabidaga segu äärtest keskele tõstma. Tee seda paari minuti jooksul või kuni muna tundub kohe-kohe valmis saavat, aga ei ole seda veel mitte (munapuder küpseb järelkuumuses veel pisut edasi ja nii ei jää munasegu liialt kuiv). Serveeri salsaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid