Juustune suvikõrvitsapirukas porgandi ja tomatiga

Kaunis köögiviljadest pungil pirukas, mis sobib hästi ka pidulauale.

Idee siit.

Põhi:

  • 200 g täisteranisujahu
  • 1 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 spl külma vett

Täidis:

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 300 g suvikõrvitsat (riivitud kogus)
  • 1 porgand (u 100 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud punet
  • soola, pipart
  • 3 muna
  • 200 g hapukoort
  • 100 g riivjuustu
  • 8 kirsstomatit
  • 4 suvikõrvitsaõit (kui on)

Taina jaoks sega omavahel jahu ja sool. Pane koos külma võiga köögikombaini ja töötle teraliseks massiks. Lisa külm vesi ja töötle kiirelt tainaks. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Vahepeal tegele täidisega.

Täidiseks haki sibul ja küüslauk. Riivi suvikõrvits ja porgand. Pigista suvikõrvitsamassi käte vahel või sõelal kuivemaks. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta segades 5 minutit. Lisa suvikõrvits, porgand ja pune. Kuumuta segades veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad kausis lahti, lisa hapukoor ja riivjuust ning sega läbi. Kata 24 cm ümmarguse vormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad kergelt või või õliga. Suru tainas õhukese kihina vormi põhja ja paari cm ulatuses äärtesse. Laota aedviljatäidis pirukapõhjale. Vala peale munasegu. Lao peale poolitatud kirsstomatid ja suvikõrvitsaõied. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase enne söömist vähemalt pool tundi jahtuda.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid