Nacho-vorm

Üks eriti mõnus kiire roog nädalavahetusse, mis mekib eriti hästi Naturli hakkliha ning musta Himaalaja soolaga maitsestatud guacamole‘ga! Omalt poolt lisasin retseptile pisut kõrvitsat, mille maitset tunda ei jää, kuid see annab mahlasust ja massi ning muudab roa pisut tervislikumaks.

Idee siit.

kolmele-neljale

  • 1 purk punaseid ube (400-grammine konserv)
  • 1 spl oliiviõli
  • 300 g kuni 400 g taimset hakkliha
  • 100 g kuni 200 g riivitud kõrvitsat
  • pool pakikest taco vms maitseainet (u 14 g)
  • 185 g nacho‘sid ehk tortiljakrõpse
  • 75 g kuni 100 g taimset riivjuustu
  • soovi korral lisaks taimset hapukoort (Friendly Vikings’i oma on mu lemmik)

Salsa

  • 1 purustatud tomatite konserv (400 g)
  • pool punast sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • veerand kuni pool tšillikauna või veidi tšillihelbeid/-pulbrit
  • pool potikest peterselli
  • soola, pipart
  • näpuotsaga suhkrut
  • 1 spl laimimahla

Guacamole

  • pool punast sibulat
  • veerand kuni pool tšillikauna või veidi tšillihelbeid/-pulbrit
  • pool potikest peterselli
  • 2 avokaadot
  • 2 spl laimimahla
  • musta Himaalaja soola, pipart

Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Nõruta oad ja jäta ootele. Kuumuta pannil õli, pruunista hakkliha ja kõrvits koos taco-maitseainega.

Salsa tegemiseks vala köögikombaini purustatud tomatite konserv. Haki pool punast sibulat ja küüslauk, lisa. Haki umbes pool tšillikauna (maitse enne väike tükike, et teaksid teravust), lisa seegi. Nüüd haki väike peotäis peterselli ja lisa samuti. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja laimimahlaga. Lase köögikombainiga PULSE-režiimil kolm-neli tiiru, kuni kõik salsa koostisosad purunevad peenemaks, kuid ei muutu veel püreeks. Salsa peab jääma kergelt tükiline.

Guacamole tegemiseks haki pool punast sibulat ja kuni pool (oleneb teravusest) tšillikauna. Haki u 4 spl värsket peterselli. Vajuta kausis lusikaseljaga tugevasti sibulat, tšillit ja peterselli, nii et nad lähevad veidi pehmemaks ja aromaatsed lõhnad hakkavad eralduma. Lisa tükkidena avokaado ja pigista sekka laimimahl (esialgu vähem, saad hiljem juurde lisada), maitsesta soola ja pipraga. Vajuta tugevasti kahvliga avokaado katki. Guacamole jääb ideaalis tükiline. Aga kui avokaadod pole just kõige pehmemad või lihtsalt sulle meeldib hoopis kreemjas guacamole, tee see köögikombaini või saumikseriga.

Võta umbes 30 cm × 24 cm suurune ahjuvorm ja laota põhjale kiht tortiljakrõpse. Tõsta peale pool hakklihast, salsast, nõrutatud ubadest ja juustust. Laota taas kiht tortiljakrõpse ja neile taas muud ained. Kõige peale raputa riivitud juust. Küpseta ahjus 5 min kuni 10 minutit, kuni juust on sulanud ja vorm läbi kuumenenud. Paku kõrvale guacamole’t. Hästi sobib siia ka hapukoor.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid