Röstitud porgandi supp

Alustasin uut aastat kergelt: muidugi püreesupiga. Algretseptiga võrreldes muutsin vaid seda, et jätsin mee välja, kuna porgand on niigi magus ja mul on varasemast kogumus, et porgandisupp sai liiga magus. Seega mesi tundus ebaloogiline. Selle asemel lisasin hoopis veidi valge veini äädikat. Nii valmis väga hea supp.

Idee siit.

kolmele (51 kcal/100 g)

2016-01-01 18.57.52.jpg

  • 350 g porgandit
  • 1 sibul (85 g)
  • soola
  • 1 spl rapsiõli
  • 750 ml puljongit
  • 1 loorberileht
  • 2 spl küüslauguga toorjuustu (50 g)
  • 1 tl valge veini äädikat

Koori ja tükelda porgandid ja sibul. Kuumuta ahi, pane juurviljad ahjupannile ja maitsesta soolaga. Nirista üle õliga ja rösti 180-kraadises ahjus umbes 30 min. Seejärel lisa need potti keevale puljongile, kuhu pane ka loorberileht. Keeda umbes 10 min, eemalda loorber ja püreesta. Lisa toorjuust, lase sulada ja sega korralikult läbi. Maitsesta valge veini äädikaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid