Vürtsikas tomatisupp läätsede ja porganditega

Paljalt see vürtsikas supp mulle ei meeldinud, kuna see oli liiga tomatine/happeline, hapukoorega aga küll. Ma pole just suurim garam masala fänn, aga siia sobis see ideaalselt.

Idee siit.

kuuele (40 kcal/100 g)

2016-03-30 18.28.07.jpg

  • 1 spl õli
  • 2 tl garam masala’t
  • 2-3 tšillit (olenevalt vürtsikusest) (panin 25 g)
  • 55 g sibulat
  • 260 g peeneks hakitud porgandeid
  • 160 g punaseid kiirkeedu läätsi
  • 2 liitrit köögiviljapuljongit
  • 800 g purustatud tomateid
  • soola, pipart

Kuumuta potis õli, lisa garam masala ja kuumuta maitseainesegu 10 sekundit, et see õli korralikult maitsestaks. Lisa peeneks hakitud tšilli ja sibul, sega ja lase veel 5 sekundit maitsestuda. Lisa porgandid ja läätsed ning prae need õli sees (u 20 sekundit). Lisa kuum köögiviljapuljong ja keeda kuni porgandid ja läätsed on pehmed (u 10 min kuni 15 minutit).

Eemalda tulelt ja püreesta saadud segu. Lisa purustatud tomatid, tõsta pott tagasi tulele ja kuumuta keemiseni. Vajadusel lisa soola ja pipart. Serveeri hapukoorega, mis tasakaalustab supi vürtsikust.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid