Granadilli-mandlikook

Hakkasin kooki tegema ja kohe tekkis tunne, nagu teeks makroone :D Kui nisujahu poleks sisse läinud, siis oleks ikka väga nende tegemiskäiku meenutanud. Aga õnneks polnud kirjas, et peab laava tekstuuri saavutama ehk siis need olid ikka tunduvalt lihtsamad.

Oma suures hajameelsuses suutsin 6 želatiinilehe asemel 5 sisse panna. Ehk siis minu täidis oli päris voolav ja pidin koogi vormis kokku panema. Esimest korda elus oli mul probleeme lehtželatiini lahustamisel. Kuna granadillipüree oli päris paks, siis ei segunenud need hästi omavahel ja sisse jäid klimbitaolised tükid :(  Oleks pidanud käsimikserit kasutama.

Maitsed olid koogis paigas: mandlipõhjad olid magusad ja kreem parajalt hapukas. Tekstuur oli mõnus: mandlipõhjad võivad eemalt välja vaadates välja näha nagu biskviit, aga hambaid sisse lüües ei oota ees mitte pehme, vaid pigem krõbe amps.

Idee Oma Maitsest.

351 kcal/100 g

2016-04-23 17.29.57.jpg
Mandlipõhjad:

  • 175 g mandlijahu
  • 40 g jahu
  • 140 g tuhksuhkrut
  • 6 suurt munavalget (panin  225 g)
  • 100 g suhkrut
  • 30 g mandlilaaste

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja joonista neile kolm 20 cm läbimõõduga ringi. Sega omavahel mandlijahu, jahu ja tuhksuhkur. Vahusta munavalgeid keskmisel kiirusel, kuni tekib pehme vaht. Lisa pidevalt vahustades kolmes osas juurde suhkur ja vahusta tugeva vahuni. Sõelu jahusegu osade kaupa munavalgevahule ja sega alt üles liigutustega läbi. Pane segu pritskotti ja pigista küpsetuspaberile joonistatud ringi keskelt alustades spiraalne ketas. Korda. Valmista ketastele raputa mandlilaaste.

Pane kahe kettaga plaat ahju ülespoole ja ühe kettaga plaat allapoole siinile. Küpseta u 20 minutit. Poole peal vaheta plaatide asukohta, et küpseks ühtlaselt.

2016-04-21 18.35.47.jpg

Granadillikreem:

  • 6 lehte želatiini
  • 200 ml vahukoort
  • 425 g granadillipüreed
  • tuhksuhkrut

Kreemiks paisuta želatiinilehti 5 min väheses vees. Vahusta koor. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi ja sulata nõrutatud želatiin väheses granadillipürees. Kalla kohe peene joana ülejäänud püreele, vispliga pidevalt segades. Viimasena sega juurde vahukoor. Aseta kreem u 10 minutiks külmkappi paksenema, siis pane jahtunud mandlipõhjade vahele.

Lase tordil mõni tund enne serveerimist külmikus taheneda. Serveerimiseks raputa üle tuhksuhkruga.

2016-04-23 17.32.49.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid