Pasta suvikõrvitsa-tomati kastmega

Olin laisk ja ei koorinud tomateid, kuid sain ikkagi ülimaitsva roa. Mehele ka meeldis. Vahel ikka hämmastab, kuidas nii lihtne toit nii hea saab olla :)

Idee siit.

kuuele (79 kcal/100 g)

2017-10-12 18.06.18.jpg

  • 800 g tomatit
  • 500 g täisteraspagette
  • 1 spl oliiviõli
  • 25 g küüslauku
  • 625 g suvikõrvitsat
  • soola, pipart
  • peotäis värskeid basiilikulehti (12 g)
  • 100 g parmesani

Tee tomatitele noaga ristilõiked, lase u 2,5-liitrises kastrulis vesi keema ning pane tomatid u 10 sekundiks keevasse vette, et kest lahti lööks. Püüa suurema lusikaga tomatid veest välja, lase pisut jahtuda ning tõmba siis noa abil kestad maha.

Lisa samasse vette lisa 1 spl soola ning keeda pasta pakendil antud keetmisjuhiste järgi al dente.

Vala pannile 1 spl oliiviõli, kuumuta selles kümmekond sekundit hakitud küüslauku ning seejärel lisa pannile kuubikuteks tükeldatud suvikõrvits. Kuumuta suvikõrvitsat pannil mõned minutid kõrgemal kuumusel, samal ajal pidevalt segades. Puhasta tomatid (lõika varrekohad välja) ja tükelda samuti suuremateks kuubikuteks ning lisa needki pannile. Alanda kuumust ning lase tomatitel madalal kuumusel pehmeks ja kreemjaks haududa, samal ajal valmivat kastet sagedasti segades. Sõltuvalt tomatitest (kas on tihkemad või vesisemad) võtab kastme valmimine aega u 10 min kuni 15 minutit. Kui on näha, et liigne vesi on pannilt ära auranud ning kaste on mõnusalt kreemjaks muutunud, maitsesta seda soola ja pipraga ning lisa ka peeneks hakitud basiilik.

Kui pasta on valmis, vala keeduvesi ära ning lisa paar sortsu rapsiõli, et vältida pasta kokkukleepumist. Aseta pasta taldrikule, pane peale tomatikaste ning parmesanilaastud. Mina segasin riivitud parmesani ja pasta kastmega kokku.

2017-10-12 17.57.28.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid