Aedoa-kartulikotletid

Need kotletid mulle kahjuks väga ei meeldinud. Majoneesi ja tomatiga läksid alla, aga paljalt ei sööks. Ilmselt annaks praadimine veidi juurde. Mass ei hakanud mul üldse kokku, panin vist liiga palju kartulit. Seega oli jahus veeretamine üks paras õudus ja osa sellest raputasin niisama peale (nagu ka välimusest näha :D).

Idee siit.

kolmele (146 kcal/100 g)

2018-01-02 18.40.50

  • 400 g purk valgeid ube (kurnatult 230 g)
  • 20 g küüslauku
  • 4 kartulit (panin 450 g)
  • 1 muna
  • meresoola
  • pipart
  • 20 g nisujahu
  • 20 g täisteranisujahu

Kurna ubadelt vedelik ja jäta need mõneks minutiks sõelale nõrguma. Seejärel purusta oad koos küüslauguküüntega köögikombainis ühtlaseks massiks.

Koori ja riivi kartul jämeda riiviga. Pigista riivitud kartulist käte vahel välja tekkiv vedelik. Kartulikotlettide tegemise jaoks on vaja võimalikult kuiva toorainet.

Klopi kausis lahti üks muna, lisa munale soola ja pipart. Lisa lahtiklopitud muna hulka purustatud oad ja riivitud kartul ning sega mass munaga kokku.

Puista taldrikule nisujahu ja täisteranisujahu, vormikäte vahel aedoa-kartulimassist pätsikesed ning veereta neid kuivaines.

Kuumuta pann, nirista pannile õli ja prae aedoa-kartulikotlette mõlemalt poolt paar minutit – seni, kuni tekib õrn koorik. Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid 200-kraadises ahjus 10 minutit. Mina ei praadinud ja hoidsin selle võrra kauem ahjus. Nii 15 min kuni 20 minutit.

2018-01-02 18.40.36

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid