Müsli pähklite ja kookosega

Nime järgi tundus see müsli niii ahvatlev. Siin on küll kasutatud magusainet ehk mett, aga minu jaoks polnud algretsept küllalt magus ja lisasin seda poole rohkem. Oleks isegi veel rohkem tahtnud :( Selle asemel aga täiendasin retsepti piimašokolaadiga. Need ampsud, mille sekka piimašokolaadi satub, ongi kõige paremad.Probleemi tekitas minu jaoks pöördõhu kasutamine. Segasin küll iga viie minuti tagant, aga ikka kippus kõrbema. Nii et sellega tasub ettevaatlik olla!

Idee siit.

u 900 g (527 kcal/100 g)

2015-12-17 18.48.05.jpg

  • 100 g India pähkleid
  • 100 g mandleid
  • 40 g kookosõli
  • 80 g mett
  • 400 g täisterakaerahelbeid
  • 70 g kookoslaaste või kookoshelbeid
  • näpuotsatäis soola
  • 1 suurem munavalge
  • 70 g kuivatatud jõhvikaid
  • 100 g piimašokolaadi

Haki pähklid ja mandlid jämedalt, sulata kookosõli ja mesi. Sega omavahel kaerahelbed, hakitud pähklid, kookoslaastud/-helbed, mee-õli segu ja sool. Klopi lahti munavalge ja sega ka see kõigi asjadega kokku. Rösti 160-kraadises pöördõhuga ahjus 30 minutit, vahepeal müslit veidi segades. Võta ahjust, lase jahtuda ja sega hulka kuivatatud jõhvikad ning tükeldatud piimašokolaad. Säilita õhukindlas anumas.

2015-12-17 18.15.34.jpg2015-12-17 19.04.56.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid