Piparkoogitainas rukkijahuga

See retsept läks korralikult pekki. Andke veel mulle detsiliitrites koguseid. Minu teadmiste järgi on 1 dl siirupit 140 grammi, aga ilmselt selles retseptis polnud nii suurt kogust mõeldud. Tainas tuli rõvedalt magus ja kleepuv ning ahju pannes oli näha, et piparkooke sealt küll ei tule. Mingid veidrad karamelliküpsised pigem. Viimased 270 g tainast segasin 50 g täisteranisujahuga ja siis tekstuur paranes. Maitse oli paraku ikka liiga magus. See tappis ka piparkoogivürtsid. Nii et ei teagi, kuidas seda retsepti parandada :( Ainus meeldiv asi oli nende piparkookide krõbedus.

Idee siit.

u 1,4 kg (465 kcal/100 g)

2018-12-02 11.52.28.jpg

  • 4 dl tumedat siirupit (panin 560 g)
  • 2 tl kaneeli
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • soola
  • 250 g võid
  • 1 tl soodat
  • 400 g täistera nisujahu
  • 120 g täistera rukkijahu

Kuumuta potis siirup, lisa maitseained ja kuubikuteks tükeldatud või. Jahuta, viimasena lisa omavahel segatud sooda-jahusegu.

Sõtku tainas läbi ja paki toidukilesse. Lase tainal vähemalt üle öö külmikus seista.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6 min kuni 9 minutit.

2018-12-02 11.28.39.jpgenne lisajahu

2018-12-02 11.49.10-1.jpgpärast lisajahu

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid