Rebitav kõrvitsa-kaneelisai

Mul juba on siin blogis paar kaneelilõõtsa retsepti, nt see. Kuid kõrvitsapüree lisamisega on võimalus kalorite koha pealt korralikult kokku hoida ja maitses ei kaota sa midagi. Sai tuleb kuldkollane, ülipehme ja mahlane. Natuke isegi liiga magus. Sõtkudes jäi tainas pisut kleepiv, kuid hiljem lahti rullides polnud viga, nii et hea, et jahu juurde ei lisanud.

Idee siit.

325 kcal/100 g

2020-01-10 18.43.22.jpg

  • 120 ml piima
  • 50 g võid
  • 360 g jahu
  • 12 g kuivpärmi
  • näputäis soola
  • 50 g suhkrut
  • 180 g kõrvitsapüreed

VAHELE:

  • 180 g suhkrut
  • 2 spl kaneeli
  • 50 g võid

Kuumuta potis piim ja või, kuni või on sulanud. Sega jahu hulka pärm, sool ja suhkur. Lisa jahu hulka käesoe piima-võisegu ja toasoe kõrvitsapüree, sõtku kuni saad ühtlase taina, vajaduse korral lisa jahu. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. See võtab umbes tund aega.

Vahepeal sulata või ja sega suhkur kaneeliga.

Rulli kerkinud tainas nelinurkseks (u 30 cm x 50 cm), kata sulavõiga ja raputa ühtlaselt peale kaneelisuhkur. Lõika tainast 6 pikka riba (u 5 cm) ja tõsta need üksteise peale. Lõika kuhi viieks või kuueks. Tõsta väiksed kuhjad küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi tihedalt üksteise vastu. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 min kuni 40 minutit. Kontrolli saia küpsust puutikuga.

Võta ahjust ja lase veidi jahtuda, kummuta vormist välja.

Soovi korral kata glasuuriga (selleks sega ühtlaseks 45 g tuhksuhkrut, 1,5 tl vett ja 0,5 tl õli).

2020-01-10 18.43.03.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid