Kuna mul oli külmikus kook, millega ma üldse rahul polnud, siis lammutasin selle laiali ning tegin koogipõhjast hoopis rummipallid. Super idee, sest üllataval kombel kadusid need pallid võluväel ja said palju kiitust. Magusad ja mahlased olid need tõesti. Rummiessentsi mul kodus pole, nii et kasutasin tavalist rummi. Enda suureks kurvastuseks aga erilist rummimaitset koogikestele külge ei saanud. Rohkem rummi ka ei saanud lisada, sest koogikesed tulid mul päris pehmed. Ilmselt sest kasutatud koogipõhi oli mahlane. Tavalise biskviidi puhul seda probleemi ilmselt ei teki.
oleneb küll suurusest, aga u 20 tk
- 35 g võid
- 50 g tumedat šokolaadi
- 200 g biskviiti
- 1 spl kakaod
- 50 g hapukoort (kasutasin Alpro maitsestamata jogurtit)
- 50 g (kookose) kondenspiima
- 1 ml RUF rummiessentsi (kasutasin rummi)
- katmiseks kookoshelbeid
Katteks:
- 45 g toasooja võid
- 2 spl (kookose) kondenspiima
- 1 tl kakaod
- paar tilka rummiessentsi (kasutasin rummi)
- vaarikaid
Sulata potis või ja tume šokolaad. Pudista biskviit kaussi ja lisa kakao. Lisa biskviidile šokolaadi-võisegu ja sega hoolikalt läbi. Nüüd võib lisada ka hapukoore ja kondenspiima ning rummiessentsi, väga oluline on kõik ühtlaseks massiks segada. Ma tegin massi valmis köögikombainis. Tee massist endale meelepärased pallikesed ja veereta neid kookoshelvestes. Suru pallid natuke lapikumaks.
Kreemi valmistamiseks vahusta käsimikseri abil või, kondenspiim ja kakao ning maitsesta rummiessentsiga. Tõsta lusikaga või tee tordipritsi abil koogikestele tupsud ja soovi korral suska juurde ka mõni mari. Vaarikad sobisid ilmselt. Lase külmikus paar tundi või üle öö maitsestuda.
Pingback: Rummipallid – Les bouchées au rhum | France-Estonie