Kookose-karamelli kaerahelbepuder

Järjekordne külm puder, mis valmib üleöö külmkapis. Meenutas veidi seda putru, aga meeldis tunduvalt rohkem, sest kookosemaitse ei olnud nii overpowering ja läila. Datlid on saamas mu uuteks lemmikuteks, tänu neile pole ju suhkrut vajagi. Sõna “datlikaramell” kasutust nägin küll esmakordselt, aga kui nüüd mõelda, siis nende maitse on tõesti karamelline. Harva suudan retseptile nii truuks jääda, et see päris veganiks jääb, aga seekord isegi õnnestus. Prismasse on müügile saabunud kauaoodatud (vegan) kookosjogurt ja vedelikuna kasutasin Alpro kookosjooki. Eriti hästi sobivad peale hapukad marjad, nt punased sõstrad ja tikrid.

Idee Instagramist.

ühele (124 kcal/100 g)

2016-03-27 11.37.42.jpg

  • 70 g täisterakaerahelbeid
  • 200 ml vedelikku (kasutasin Alpro kookosjooki)
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 60 g (vegan) kookosjogurtit
  • 4 spl (60 g) datlikaramelli (selleks purustasin kuivatatud datlid veega ja lisasin veidi vanillisuhkrut, u 40 g datleid ja 20 ml vett)
  • 1 tl chia seemneid

Sega kõik koostisosad omavahel kokku ja pane üleöö külmikusse. Serveeri meelepäraste (sügavkülmast leitud) marjadega.

Datlikaramell:

2016-03-27 11.54.46.jpg

 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid